Tarifini de yazayım tam olsun :)
PANDİSPANYA:
4 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 kaşık kakao
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMA:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 paket vanilya
200 gram labne peyniri
HAZIRLANIŞI:
Pandispanyayı yaparken yumurtaları beyazlarından ayırın.Beyazına ve sayısına ayrı ayrı şeker ekleyip çırpın.Beyazı kerma kıvamına gelecek sarısının içinde de şekeri iyice eritin.un kakao vanilya ve kabartma tozunu 2 defa elekten geçirin ve çırpma teliyle havalandırarak yumurtanın sarısının üstüne ekleyin(ekleme işlemini tahta spatulayla yapın ve daha sonraki işlemlerde de onu kullanın).Beyazını da söndürmeden karışıma ekleyin.Kalıbın sadece dibini yağlayın ve kenarlarını unlayın(kelepçeli kalıp her zaman daha iyidir).
Kremasını hazırlarken süt un yumurta şeker karışımını kaynayana kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra ılıyana kadar bekleyin ve daha sonra içine labne peyniri ve vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpın.
Afiyet olsunnn :)
Bunlar da başka bir iki ufak çalışmam.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder